Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ήττα της ΑΕΜ με 2-1 από τη Φλωριάδα


Στο ενδοδημοτικό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής Α ΕΠΣ Άρτας ο ΑΟ Φλωριάδας κέρδισε με 2-1 την ΑΕ Μενιδίου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς διεξήχθει μπροστά σε μία γεμάτη κερκίδα, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να δουν έναν όμορφο αγώνα με δυνατές μονομαχίες αλλά και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του αγώνα, με τον Βλάχα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπακόλα να αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ευτύχησαν να προηγηθούν στον αγώνα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 7'. Ο Μπακόλας γέμισε, ο Μήτσιος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα βρήκε στον αμυντικό και στρώθηκε στον Μπαλάφα, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Στο 23' ο Βλάχας με μία σέντρα-σουτ απείλησε ξανά αλλά ο Μπακόλας με τα ακροδάχτυλα κατάφερε να βγάλει σε κόρνερ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό διάστημα με τον Παπακίτσο να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής αλλά να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ. Στο 26' από το κεφάλι του Βλάχα έκανε ένα γυριστό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, στο 28' από βολέ του Μπακόλα πλάσαρε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και στο 29' ο Μαργαρίτης του πέρασε τη μπαλιά αλλά και αυτό το σουτ πέρασε πάνω από την εστία του Αλεξίου. Στο 33' μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το Μενίδι με τον Βλάχα με εκτέλεση φάουλ να φέρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή να καταλήγει στον Κατσούλα και αυτός μόνος του από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Μπακόλα που έβγαλε σε κόρνερ. Στο 41' ο Μαργαρίτης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Λάκκας που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην τελευταία φάση του α' ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Στο 46' ο Κορέλης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Βλάχας που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ πέρασε τη μπάλα χαμηλά κάτω από το τοίχος για να νικήσει με αυτό τον τρόπο τον Μπακόλα πετυχαίοντας το 1-1.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕ Μενιδίου ξεκίνησε με δοκάρι. Στο 48' από βολέ του Αλεξίου, ο Νάσιος δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας, αυτή πέρασε στον Κορέλη που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπακόλα, στο σημείο δίπλα από το παραθυράκι της εστίας. Στο 52' ο Μπαλάφας από τα αριστερά πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μήτσιο, ο οποίος από κοντά στο 1ο δοκάρι νίκησε τον Αλεξίου αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο βοηθός Μαζαράκος σήκωσε τη σημαία υποδικνύωντας οφσαίντ. Μία φάση που οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες την πλευρά της ομάδας της Φλωριάδας. Στο 54' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν, όταν ο διαιτητής του αγώνα Κουτσιαύτης έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπούντζα πάνω στον Καλαμπούκη μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανέλαβε να εκτελέσει ο Νικοπολίδης, αλλά ο Αλεξίου του είπε "όχι". Στο 61' από βολέ του Μπακόλα ο Μήτσιος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αλεξίου. Τρία λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ του Μαργαρίτη ο Αλεξίου απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ στο 73' ο Παπακίτσος γύρισε παράλληλα αλλά ο Μήτσιος δεν πρόλαβε με την προβολή που έκανε να βρεί τη μπάλα. Στο 77' ένα σουτ του Κορέλη από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 78' μετά από σουτ του Νικοπολίδη και απόκρουση του Αλεξίου ο Μπαλάφας από κοντά τσίμπησε τη μπάλα αλλά αυτή πέρασε ψηλά άουτ. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 79' με τον Λάμπρο Δήμο να αποφεύγει από τα αριστερά όποιον έβρισκε μπροστά του, να βγάζει όμορφη σέντρα αλλά ο Κορέλης που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπακόλα. Ότι δεν έκανε πιο πριν για τους γηπεδούχους ο Κορέλης, το έκανε ο Μπαλάφας για τους φιλοξενούμενους στο 86'. Ο Νικοπολίδης κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, γύρισε τη μπάλα στον Τσούμαλη ο οποίος σέντραρε, με τον Μπαλάφα με προβολή στο πρώτο δοκάρι να νικάει τον Αλεξίου για το 1-2. Ο Μπαλάφας ο οποίος ήταν άσφαιρος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με δύο δικά του γκολ έδωσε σήμερα μία σημαντική εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού η Φλωριάδα είχε ακόμα δύο ευκαιρίες, με τον Νικοπολίδη στο 93' να σουτάρει και τον Αλεξίου να αποκρούει και στο 95΄ με τον Νικοπολίδη και πάλι με σουτ να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το παραθυράκι της εστίας του Μενιδίου.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης Βοηθοί: Σαρλής Δημήτριος - Μαζαράκος Νίκος

ΑΕ Μενιδίου (Παπαγεωργίου): Αλεξίου, Στασινός (76' Νούσιας), Μπούντζας (68' τρ. Βασίλας Θ.), Βαλίλης, Βασίλας Κ., Τριαντάφυλλος, Κατσούλας, Κακιώνης, Δήμος Λ., Βλάχας, Κορέλης

ΑΟ Φλωριάδας (Χρήστου): Μπακόλας, Baha, Λάκκας, Νάσιος, Σακκάς, Παπακίτσος (79' Τσούμαλης), Μαργαρίτης, Νικοπολίδης, Καλαμπούκης (65' Αντωνίου), Μπαλάφας, Μήτσιος (87' Τσιφλίδης)

1 σχόλιο: