Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σκουφάς Κομποτίου - ΑΕ Μενιδίου 6-1

Βίντεο: Χρήστος Αλεξόπουλος. 
Η ΑΕ Μενιδίου ηττήθηκε, στον 1ο αγώνα των play off Α ΕΠΣ Άρτας, από τον Σκουφά Κομποτίου με 6-1. Ο ΑΟ Φλωριάδας κέρδισε με 2-0 τη Δόξα Άρτας.

Περιγραφή αγώνα της ΑΕΜ
Νέα μεγάλη σε έκταση νίκη για το Σκουφά απέναντι στην ομάδα της ΑΕ Μενιδίου, η οποία παρατάχθηκε όμως με σημαντικές απουσίες (Κορέλης, Γεωργατσέλος, Μπούρας).
Ήταν 29 Μαρτίου, όταν διεξήχθη η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία ο Σκουφάς νίκησε με το εντυπωσιακό 7-2 την ΑΕ Μενιδίου. Σήμερα 29 Απριλίου για την 1η αγωνιστική των play-off, η ομάδα του Κομποτίου πέτυχε ακόμη μία ευρεία νίκη επί της ομάδας του Μενιδίου με σκορ 6-1. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στο Σκουφά, όταν στο 12ο λεπτό ο Χρηστογιάννης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί δεν καθάρισαν τη φάση και ο Τάσος Δάρδας με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή είδε τον Αλεξίου να αποκρούει με τα πόδια. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Βασίλας βρήκε τον Στασινό που πλάσαρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής με τη μία, όμως ο Παπαχρήστος μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του. Στο 21' ο Γιώτης στην προσπάθεια του να απομακρύνει δεν πρόσεξε τον Τσίρο που παρενεβλήθη και ανατράπηκε, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μαγκάκης ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-0. Στο 28' ο σκόρερ μέχρι εκείνη τη στιγμή του Σκουφά είχε ένα καλό σουτ το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 36' όπου ο Χούσος βρήκε τον Τσαρακλημάνη μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να προλαβαίνει να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Στο 42' ο Χούσος από πλάγια θέση αφού πέρασε έναν αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, μετά από επαφή με τον Τριαντάφυλλο, με το Σκουφά να κερδίζει δεύτερο πέναλτι στο σημερινό παιχνίδι. Ο Τάσος Δάρδας έστειλε στην άλλη γωνία τον Αλεξίου σημειώνοντας το 3-0. Στο 44' ο Κυριάκης εκτέλεσε κερδισμένο κόρνερ από προσπάθεια του Χούσου, ο Τσαρακλημάνης με το κεφάλι αρχικά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, όμως με νέα κεφαλιά από κοντά πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 4-0.

Στην επανάληψη και στο 66' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής. Ο Βλάχας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Παπαχρήστος απέκρουσε, ο Μανθιός πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ στο παραθυράκι μείωσε σε 4-1. Στο 70' ο Κυριάκης όμως βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 88' ο Χρηστογιάννης, όταν μετά από κούρσα από τα αριστερά, από πλάγια θέση έσκαψε τη μπάλα και κρέμασε τον Αλεξίου πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Διαιτητής: Τσιώρης Παναγιώτης Βοηθοί: Μάνος Δημήτρης - Παπαμιχαήλ Αποστόλης

Σκουφάς Κομποτίου (Μαγκάκης): Παπαχρήστος, Καλπακούλας, Κακάβας (73' Θεοδωρής), Σχισμένος, Χρηστογιάννης, Τσίρος (73' Κολιούλης), Δάρδας Αν., Μαγκάκης (46' Τσιάπαλης), Κυριάκης, Χούσος, Τσαρακλημάνης

ΑΕ Μενιδίου (Παπαϊωάννου): Αλεξίου, Τριαντάφυλλος, Κατσούλας, Βαλίλης, Γιώτης (65' Δάσκαλος), Μανθιός, Κακιώνης, Βασίλας (67' Ρεβίθης), Στασινός (62' Λουκα), Βλάχας, Δήμος).

*********************************

Περιγραφή αγώνα του ΑΟΦ

Σημαντική νίκη για την ομάδα της Φλωριάδας με 0-2, στο ξεκίνημα των play-off, κόντρα στη Δόξα, σε μια έδρα που στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο είχαν την πρώτη τους φάση στο 16ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Μαργαρίτη, ο Νικοπολίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μαλαμής έδιωξε δύσκολα στη γωνία του. Στο 30ο λεπτό, σε ένα γενικά στείρο πρώτο μέρος, η Φλωριάδα ευτύχησε να προηγηθεί σε μια φάση που δε "μύριζε" γκολ, όταν ο Βελαέτης έδιωξε την μπάλα στον άξονα, ο Νικοπολίδης κατέβασε με το στήθος και με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μαλαμή, για το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 38ο λεπτό, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όταν ο Καλόγηρος επιχείρησε τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το "παραθυράκι" του Μπακόλα, στερώντας από το χαφ της Δόξας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Στο 40ο λεπτό, ο Τάτσης της Δόξας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 5 λεπτά, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με το παιχνίδι να σταματά για λίγα λεπτά.

Στην επανάληψη, η Φλωριάδα ευτύχησε να εκμεταλλευτεί πολύ νωρίς το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να τελειώσει το ματς, όταν στο 48ο λεπτό, από κακό διώξιμο και πάλι η μπάλα στρώθηκε στον Ντίνο Χρήστου στην περιοχή που σούταρε, με το Μαλαμή να βγάζει δύσκολα, και το Μήτσιο να παίρνει το ριμπάουντ και σε κενή εστία να γράφει το 0-2. Στη συνέχεια η Φλωριάδα είχε την πρωτοβουλία και κάποιες μικροευκαιρίες, για να φτάσουμε στο 76ο λεπτό, όταν ο Μήτσιος βρέθηκε στην περιοχή, όμως ο Μαλαμής με τη βοήθεια του δοκαριού το νίκησε. Στον υπολειπόμενο χρόνο δε σημειώθηκα κάτι ιδιαίτερο, με τη Δόξα να χάνει μια καλή ευκαιρία να μπει στο ματς στο 88ο λεπτό, όταν ο Σιαπέρας μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσούμαλη, πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως αστόχησε, με το 0-2 να παραμένει σαν τελικό σκορ, και τη Φλωριάδα να ξεκινά με νίκη της υποχρεώσεις της στα μπαράζ ανόδου.

Διαιτητής : Κωστούλας Αριστοτέλης Βοηθοί : Τράμπας Θωμάς - Νίκου Θοδωρής

Δόξα Άρτας (Σιαπέρας-Γεωργίου) : Μαλαμής, Βελαέτης (65' Μπιλιάλης), Παπαγιάννης, Σιαπέρας, Στέργιος, Αράπης, Τσούμαλης (86' Κωνσταντίνου), Καλόγηρος, Πολύζος (70' Αρτέμης), Βασιλάκης, Τάτσης

ΑΟ Φλωριάδα (Χρήστου) : Μπακόλας, Χρήστου, Καλαμπουκης, Σταμούλης, Πέτσας, Μάρκος, Μαργαρίτης, Νικοπολίδης (83' Δήμος), Μήτσιος, Μπαλάφας (76' Βασιλάκης), Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου