Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΕΜ -ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ 0-1

Στο γήπεδο Κομποτίου, φιλοξενήθηκε το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στην ομάδα του Μενιδίου και στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Αμβρακία Κωστακιών, στις 14-3-15. Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι.
Η ομάδα του Μενιδίου στο πρώτο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μάλιστα μόλις στο 3΄ θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα, καθώς ζήτησε πέναλτι και αποβολή σε μαρκάρισμα του Μόσχουμέσα στην περιοχή και απέναντι από τον τερματοφύλακα της Αμβρακίας, χωρίς όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Στη φάση που συνεχίστηκε ο Πλέυρης από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η πίεση συνεχίστηκε για την ομάδα του Μενιδίου η οποία απείλησε στο 20’ με το Μπαλαδήμα, στο 30’ με κεφαλιά του Στασινού, στο 34’ με τον Κορέλη και στο 40’ με το Μόσχο η μπάλα όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα σε καμία από τις τέσσερις περιπτώσεις και έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο μηδέν και για τις δύο ομάδες. Στο β’ ημίχρονο η Αμβρακία κέρδισε πέναλτι στο 53’ μετά από μαρκάρισμα του Στασινού στον Κολιούλη και σε αυτή τη φάση η ομάδα του Μενιδίου διαμαρτυρήθηκε πως δεν υπήρχε παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο τέως παίχτης του Σκουφά Κομποτίου Μπαλάτσας αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ Παπαθανασίου απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 60΄ η ομάδα της Αμβρακίας πήρε κεφάλι στο σκορ καθώς σε κοντινή κεφαλιά τουΔάρδα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ευταξία, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στο επόμενο διάστημα η ομάδα του Μενιδίου πίεσε για την ισοφάριση και έχασε σπουδαία ευκαιρία σε εκτέλεση φάουλ του Μπαλαδήμα στο 63’. Στο 72’ σε φάση διαρκείας τόσο ο Κατσιούλης όσο και ο Πλέυρης δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η ομάδα του Μενιδίου προσπαθούσε να ισοφαρίσει κυρίως από στημένα, οι παίχτες όμως της Αμβρακίας αποσόβησαν όλους τους κινδύνους, μάλιστα στο 87’ θα μπορούσαν να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους όταν ο Κολιούλης από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία.
Με αυτή τη νίκη η Αμβρακία Κωστακιών κλείδωσε την πρωτιά καθώς ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από το Σκουφά Κομποτίου ο οποίος ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Προοδευτική Γραμενίτσας. Η ομάδα του Μενιδίου κλείδωσε στην Τρίτη θέση καθώς η διαφορά των 7 πόντων από τη Δόξα Άρτας παρέμεινε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Σήμερα δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη την οποία κυνήγησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν έχω συνηθίσει να μιλάω έτσι αλλά σήμερα τα παιδιά δεν πήραν αυτό που δικαιούταν. Η ομάδα φέτος έκανε την υπέρβαση καθώς ως πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία κατάφερε να τερματίσει στην Τρίτη θέση, να κοντράρει στα ίσα όλες τις ομάδες. Τώρα θα δουλέψουμε στο γήπεδο και στις προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι στα μπαράζ και ότι βγει. Ήταν οι δηλώσεις του Β. Παπαγεωργίου προπονητής ΑΕΜ.
Σύνθεση ΑΕΜ: Παπαθανασίου, Στασινός, Βαλίλης , Καλαμπούκης, Βανάκας, Κατσούλας, Πλεύρης, Καλόγηρος, (60’ Νούσιας), Μόσχος (46’ Κατσιούλης), Μπαλαδήμας, Κορέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου